Sosyal Medya

Güncel

AlmanyaÂ’dan Afganlara: Gelmeyin!

Afganistan’ın başkenti Kabil ilginç bir Pazar gününe uyandı. Başkent’in sokaklarını Almanya tarafından Farsça ve Peştuca hazırlanmış posterler süslüyordu.



Afganistan'ın başkenti Kabil ilginç bir Pazar gününe uyandı. Başkent'in sokaklarını Almanya tarafından Farsça ve Peştuca hazırlanmış posterler süslüyordu.

Posterlerde “Afganistan'ı terk ediyorsun: Emin misin?” yazıyordu. Almanya bu posterler ile Afganistan'dan gelecek muhtemel mülteci akışını engellemeyi hedefliyor.

Bir sosyal paylaşım sitesinde de kampanya başlayan Almanya, burada Afganistan'ı terketmeyi düşünenlere şöyle sesleniyordu:

“Ä°nsan kaçakçılarının Almanya'ya kolay bir yolculuk ile gelinebileceÄŸi ve burada iyi bir yaÅŸama kavuÅŸacağınız dedikodularına ve yanlış bilgilendirmelerine inanmayın. Avrupa'ya iltica etmek için hayatlarınızı tehlikeye atmayın. Ä°nsan kaçakçıları suçludur, tek dertleri paradır. Gerçekleri anlatmaz ve insan hayatını önemsemezler”.

Almanya'nın mültecilere hemen vatandaşlık verdiği ve sınırsız ikamet hakkı tanıdığı yönündeki dedikodulara kulak asmamaları gerektiğini söyleyerek sınır dışı edilmekle tehdit ettiler:

“Almanya hemen vatandaÅŸlık ve sınırsız ikamet hakkı mı veriyormuÅŸ? Yanlış! Almanya'nın böyle bir uygulaması yok. Hatta iltica baÅŸvuruları reddedilenlerin hukuken Almanya'yı terk etmesi gerekir, ihtiyaç halinde ülkeden sınır dışı edilirler”.

Bu tür dedikoduların insan kaçakçıları tarafından yayıldığını iddia eden Almanya ülkeye gelenlere herhangi bir hoşgeldin parasının da verilmediğini belirtti.

khaama.com sitesinde yayımlanan haber Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.